Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz
 Hlavní strana        Jídla z brambor        Přílohy

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 24.3.2011

Aktualizováno :
11.01.2019

Ajina kuchařka
© 2001

Bramborový salát Evy Pilarové

12 ks středních brambor
1 cibule větší
1 mrkev větší
4 vejce
1 větší kyselá okurka
200 g majonézy
Zálivka:
2 polévkové lžíce octa
1 polévková lžíce vody
4 kávové lžičky krupicového cukru
1 kávová lžička soli

Brambory umyjeme, uvaříme ve slupce, oloupeme, nakrájíme na kolečka, pokud jsou brambory velké tak na půlkolečka. Cibuli nakrájíme najemno a spaříme horkou vodou, má pak jemnější chuť. Uvaříme mrkev a vejce natvrdo ve slané vodě.
Připravíme si zálivku. Zálivku trošku zahřejeme, aby se sůl a cukr lépe rozpustili. Vajíčka, mrkev a okurky nakrájíme a dáme k bramborám. K bramborám přidáme vychladlou cibuli a nálev. Opatrně promícháme. Pak přidáme majonézu, znovu zamícháme, případně dosolíme a necháme hodinku proležet v chladnu.