Hlavní strana Jídla z brambor Přílohy |
Vloženo 7.10.2004
Aktualizováno : Ajina kuchařka
brambory množství podle porcí
Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na plátky asi 4 mm silné. Cibuli nakrájíme na kolečka.
Na dno tlakového hrnce nalijeme trošku oleje, potom naskládáme cibuli, na ni
dáme plátky brambor, které hodně posypeme vegetou a znovu dáme cibuli, brambory, vegetu, takto uděláme několik vrstev.
Pozor nepodléváme. Cibule pustí sladkou šťávu a vegeta dodá chuť a slanost, proto vegetou nešetřete. Brambory jsou vhodné jako příloha k zelenině i k masu. Jsou dobré i studené. Stejným způsobem můžeme udělat brambory na grilu. Místo do tlakového hrnce,
je narovnáte do misky z alobalu, tu dobře uzavřete a děláte na roštu. Podáváte s grilovaným masem.
Prima vařečka |