Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz
 Hlavní strana        Jídla z brambor        Přílohy

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 4.8.2008

Aktualizováno :
11.01.2019

Ajina kuchařka
© 2001

   

Petrželové brambory

Brambory - množství podle strávníků
sůl
kmín
máslo
kadeřavá petrželka

Brambory oloupeme, umyjeme, nakrájíme na čtvrtiny, nebo poloviny podle velikosti brambor a vložíme do vroucí osolené vody s kmínem. Brambory uvaříme doměkka.

Petrželku nakrájíme najemno. Pokud nemáme kadeřavou, můžeme použít petrželovou nať. Ve větším kastrole rozpustíme máslo, na kterém orestujeme petrželku, potom přidáme uvařené brambory, promícháme a krátce opečeme.

Brambory můžeme uvařit ve slupce. Uvařené brambory oloupeme, vložíme do petrželky a osolíme.