2 kg brambor
2 větší cibule
2 kyselé okurky
15 dkg mrkve
10 dkg celeru
7 dkg petržele
8 vajec
375 ml majonézy
125 ml tatarské omáčky
sterilovaný hrášek
2 lžíce plnotučné hořčice
olej, sůl, pepř
Brambory uvaříme ve slupce, nejlepší je den předem.
Uvaříme zeleninu a vajíčka natvrdo. Vychladlé
brambory oloupeme a přes kolečko s mřížkou nakrájíme na hranolky. Brambory osolíme, opepříme, polijeme trochou
oleje přidáme hořčici, jemně nakrájenou cibuli, zeleninu, sterilované okurky, vajíčka, přeceděný hrášek a opatrně promícháme.
Ochutnáme jestli jsou brambory dostatečně slané.
Nakonec zlehka vmícháme majonézu a tatarskou omáčku a ještě podle potřeby dosolíme.