Hlavní strana Jídla z brambor Přílohy |
Vloženo 6.3.2014
Aktualizováno : Ajina kuchařka
1 kg vařených brambor
Předem uvařené studené brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle. Nastrouhané brambory dáme na pomoučený vál, uprostřed uděláme důlek,
který trošku vysypeme moukou, vyklepneme do něho vejce, osolíme, posypeme moukou a krupičkou. Nožem opatrně smícháme vejce s moukou, tak aby nám nevyteklo a
potom postupně zpracováváme brambory v těsto, které dobře rukama propracujeme. Těsto má být pevné, skoro nelepivé a pokud do něj uděláme důlek, má držet tvar.
Podle potřeby přidáváme mouku, množství mouky je orientační, záleží na kvalitě brambor. Těsto nenecháme dlouho stát,
potom řídne. Bramborové knedlíky jsou vhodnou přílohou k pečeným masům, k zelí, špenátu,
dušeným kedlubnám. Též jsou výborné s osmaženou cibulkou na sádle, doplněné plátkem vařené uzené krkovičky a kysaným zelím.
|