Hlavní strana Jídla z brambor Přílohy |
Vloženo 2.11.2006
Aktualizováno : Ajina kuchařka
1,5 kg brambor
Vše oloupeme a očistíme. U cibule sloupneme nejen slupku, ale i první bílou
vrstvu pod ní, protože by byla tvrdá. Brambory a mrkev nakrájíme na kostky.
Cibuli nakrájíme nahrubo. Vše dáme do velkého hrnce a zalijeme vodou tak, aby v ní zelenina byla ponořená.
Uvedeme do varu, přidáme zeleninový bujón a trochu soli.
Vaříme asi 30 minut. Když jsou brambory měkké, slijeme vodu a vše pořádně rozšťoucháme.
Přidáme trochu másla a mléka (případně smetany).
Dosolíme a můžeme dochutit kapkou Maggi a případně opepříme.
Podáváme k hovězímu masu dušenému na červeném víně.
z pořadu ČT U nás v Evropě
|