Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz
 Hlavní strana        Jídla z brambor        Přílohy

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 2.11.2006

Aktualizováno :
12.01.2019

Ajina kuchařka
© 2001

   

Šťouchanice – Holandský „Hutspot"

1,5 kg brambor
5 cibulí
1 kg mrkve
1 kostka zeleninového bujónu
sůl, pepř
máslo
mléko (smetana)
maggi

Vše oloupeme a očistíme. U cibule sloupneme nejen slupku, ale i první bílou vrstvu pod ní, protože by byla tvrdá. Brambory a mrkev nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nahrubo. Vše dáme do velkého hrnce a zalijeme vodou tak, aby v ní zelenina byla ponořená. Uvedeme do varu, přidáme zeleninový bujón a trochu soli. Vaříme asi 30 minut. Když jsou brambory měkké, slijeme vodu a vše pořádně rozšťoucháme. Přidáme trochu másla a mléka (případně smetany). Dosolíme a můžeme dochutit kapkou Maggi a případně opepříme.

Podáváme k hovězímu masu dušenému na červeném víně.

    z pořadu ČT U nás v Evropě