Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz
 Hlavní strana        Jídla z brambor        Přílohy

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 11.10.2009

Aktualizováno :
11.01.2019

Ajina kuchařka
© 2001

Pečený bramborák

6 větších brambor brambor
3 vejce
3 rohlíky
1 cibule
200 g slaniny
mléko
sůl, majoránka, pepř, drcený kmín
česnek

Rohlíky nakrájíme na kostičky, namočíme v mléce. Slaninu nakrájíme na kostičky, dáme vyškvařit a až pustí tuk přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme. Osmaženou cibulku zamícháme se žloutkem do namočených rohlíků.
Brambory nastrouháme, část na jemném a část na hrubém struhadle. Slijeme přebytečnou vodu, osolíme, opepříme, dáme 2 žloutky, majoránku, drcený kmín a česnek. Přidáme rohlíky a ušlehané bílky.
Pekáč nebo vyšší plech důkladně vylijeme tukem, rozetřeme bramborákovou hmotu a nahoře trošku polijeme olejem. Pečeme dozlatova.