80 g kvasnic
1 velká cibule
40 g sádla (tuku)
40 g strouhanky
1/8 l mléka
sůl
80 g másla
1 polévková lžíce hořčice
2 polévkové lžíce oleje
2 vejce natvrdo
trochu jemně nakrájené cibulky
1 kyselá okurka
100 g měkkého salámu
Cibuli jemně nakrájíme a usmažíme na sádle do světle růžova. Přidáme rozdrobené kvasnice, necháme za stálého míchání rozpustit.
Až voní a začnou zlátnout, přilijeme mléko a dobře rozmícháme, potom přidáme strouhanku, sůl a vaříme za stálého míchání asi 5 minut.
Kaši odstavíme a necháme vychládnout.
Změklé máslo utřeme do pěny a přidáváme po částech vychladlou kaši. Pořád mícháme.
Přidáme hořčici a olej a třeme tak dlouho, až hmota zesvětlá a nabude.
Nakonec vmícháme rozsekaná vejce, jemně nakrájenou cibulku, nakrájené okurky a nakrájený nebo nastrouhaný salám.