wz

Seznam

Foto-seznam

Menu

Koření

Rady a nápady

Povídání

_____________

Návštěvní kniha

Odkazy

Napiš vzkaz na tuto adresu

[CNW:Counter]

   Ajina kuchařka   >>   recepty   >>   vánoce   >>   polévky

Zelňačka

500 g kyselého zelí
sůl, kmín
trocha sušených hub
1 l mléka
40 g hladké mouky
1 cibule
1 klobása - může být pikantní
mletá paprika
tuk
1/4 l smetany na šlehání
1-2 vajíčka

Kyselé zelí pokrájíme, zalijeme vodou, přidáme houby, sůl, kmín a vaříme. Zahustíme mlékem s rozkvedlanou hladkou moukou a povaříme. Osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli, opečeme oloupanou a nakrájenou klobásu, zaprášíme červenou paprikou, krátce osmažíme a přidáme do zelňačky. Nakonec přidáme smetanu, vajíčka a ještě krátce povaříme.
K polévce podáváme brambory na loupačku. Brambory uvaříme ve slupce a ještě horké oloupeme a dáme je na stůl v míse. Každý si sám nakrájí brambory přímo do talíře.

Na vánoce do zelňačky nedávám klobásu.

rodinný recept   vloženo 1.12.2003