Mléko přivedeme skoro k varu a potom jím zalijeme připravenou krupici.
Necháme odstát. Vajíčko rozetřeme se lžičkou sádla. Smícháme vajíčko se spařenou krupicí, osolíme, přistrouháme trošku čerstvého zázvoru.
Na sádle orestujeme nastrouhanou kořenovou zeleninu. Zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle.
Když je pěkně restovaná zalijeme vývarem nebo vodou s kostkou hovězího bujónu.
Předem namočíme menší hrst sušených hub a ty přidáme do polévky.
Vaříme asi 20 minut a potom zavaříme noky.
Zavaříme na zkoušku jeden knedlíček, rozvaří-li se, přidáme trochu krupice.
Noky vykrajujeme malou lžičkou namočenou v horké polévce a zavařujeme přímo do polévky.
Přidáme nakrájený pórek, sterilovaný hrášek nebo brokolici a ještě vaříme 5-7 minut.
Nakonec strouhneme troškou muškátového oříšku a ozdobíme pažitkou.