wz

Seznam

Foto-seznam

Menu

Koření

Rady a nápady

Povídání

_____________

Návštěvní kniha

Odkazy

Napiš vzkaz na tuto adresu

[CNW:Counter]

   Ajina kuchařka   >>   recepty   >>   polévky

Švýcarská polévka

kuřecí droby (hřbet, krk, křídla)
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
2 stroužky česneku
1 menší cibule
sůl, 3 kuličky pepře
1 vejce
1 lžíce polohrubé mouky
1 lžíce nastrouhaného tvrdého sýra
1 dl smetany
pažitka

Dobře očištěné, opláchnuté drůbky dáme do polévkového hrnce nebo papiňáku zalijeme studenou vodou, přidáme sůl, pepř, zeleninu, cibuli a česnek. Drůbky vaříme tak 25 minut. Přecedíme, vývar dosolíme.
Bílky ušleháme, mírně osolíme, vmícháme mouku a nastrouhaný sýr. Lžičkou nabíráme a vkládáme do vroucího vývaru. Krátce povaříme, uvařenou mrkev nakrájíme nadrobno a vrátíme do vývaru. Do polévky vlijeme smetanu s rozmíchaným žloutkem a přivedeme k varu, pozor už nevaříme.
Nakonec dáme nasekanou petrželku nebo pažitku. Může být obojí.

vloženo 23.2.2010