Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz

Seznam

Foto-seznam

Menu

Koření

Rady a nápady

Povídání

_____________

Návštěvní kniha

Odkazy

Napiš vzkaz na tuto adresu

[CNW:Counter]

   Ajina kuchařka   >>   recepty   >>   polévky

Mahdalova kyselica

0,5 kg fazolí
mrkev, celer, petržel
sušené houby
bobkový list
majoránka
1 sáček kysaného zelí
kmín
cibule
tuk
hladká mouka
šlehačka
sůl

Fazole večer namočíme a druhý den dáme se zeleninou, houbami a kořením vařit.
Zelí krátce povaříme se solí a kmínem a potom scedíme.
Připravíme si cibulovou jíšku. Cibuli jemně nakrájíme a dáme smažit na tuk, až začne zlátnout přidáme mouku a pražíme dozlatova.
Z uvařených fazolí vyjmeme zeleninu a nastrouháme ji na jemném struhadle a dáme zpět do polévky, přidáme povařené zelí, jíšku, sůl a necháme chvíli vařit. Nakonec dáme šlehačku a krátce provaříme. Polévku můžeme dochutit masoxem a lákem ze zelí.

Prima vařečka    vloženo 2003