1 menší květák
1 menší cibule
1 lžíce hladké mouky
1/2 lžičky drceného kmínu
mletý muškátový květ
sůl
kostka bujónu (masoxu, knorrox)
Noky: vejce, sůl, hrubá a polohrubá mouka
petrželka
Do polévkového hrnce dáme tuk, na kterém orestujeme jemně nakrájenou cibuli, potom
zasypeme moukou a uděláme světlou jíšku. Ke konci přidáme kmín a potom zalijeme horkou vodou, při lití vody polévku důkladně mícháme nebo šleháme, aby nevznikly žmolky.
Potom přidáme nadrobno nakrájený nebo nastrouhaný květák, špetku muškátového květu, kostku bujónu a vaříme
15 minut. Do polévky zavaříme noky a provaříme.
Noky
Vejce rozšleháme s troškou vody a solí. Potom postupně zašleháme mouku hrubou a polohrubou. Těsto nesmí být ani příliš husté a ani příliš řídké.
Z těsta vykrajujeme lžičkou noky, které zavařujeme přímo do polévky.