wz

Seznam

Foto-seznam

Menu

Koření

Rady a nápady

Povídání

_____________

Návštěvní kniha

Odkazy

Napiš vzkaz na tuto adresu

[CNW:Counter]

   Ajina kuchařka   >>   recepty   >>   polévky

Polévka z kadeřávku

3 - 4 listy kadeřávku
1 menší cibule
1 lžíce hladké mouky
2 stroužky česneku
muškátový oříšek
sůl, pepř, trocha kari
kostka bujónu (masoxu, knorrox)
hrst čerstvých nebo sušených hub
2 lžíce rýže

Do polévkového hrnce dáme tuk, na kterém orestujeme jemně nakrájenou cibuli, až začne zlátnout zasypeme hladkou moukou a uděláme světlou jíšku, přidáme nasekaný česnek. Když je jíška zlatá, přidáme jemně nakrájený kadeřávek, důkladně promícháme s jíškou, zalijeme horkou vodou, při lití polévku důkladně mícháme. Potom přidáme rýži, houby (sušené předem namočíme), kostku bujónu, nastrouháme trochu muškátového oříšku, kari, osolíme, opepříme a vaříme do změknutí rýže a kadeřávku.

  vloženo 6.10.2009