3 - 4 listy kadeřávku
1 menší cibule
1 lžíce hladké mouky
2 stroužky česneku
muškátový oříšek
sůl, pepř, trocha kari
kostka bujónu (masoxu, knorrox)
hrst čerstvých nebo sušených hub
2 lžíce rýže
Do polévkového hrnce dáme tuk, na kterém orestujeme jemně nakrájenou cibuli, až začne zlátnout
zasypeme hladkou moukou a uděláme světlou jíšku, přidáme nasekaný česnek. Když je jíška zlatá, přidáme jemně nakrájený kadeřávek,
důkladně promícháme s jíškou, zalijeme horkou vodou, při lití polévku důkladně mícháme.
Potom přidáme rýži, houby (sušené předem namočíme), kostku bujónu, nastrouháme trochu muškátového oříšku, kari, osolíme, opepříme a
vaříme do změknutí rýže a kadeřávku.