Fazole přes noc namočíme ve 2 litrech vody a pak je
spolu se slaninou 1 hodinu vaříme. Přidáme nakrájenou cibuli, zeleninu, sůl,
pepř, papriku, masox, rajčatový protlak a trochu cukru. Vaříme 10 - 20
minut. Pak přidáme párky a vaříme ještě 20 minut. Vyjmeme slaninu a párky,
nakrájíme a vrátíme do polévky, kterou ještě jednou okořeníme pepřem
a sladkou paprikou.
Nakonec dáme nasekanou petrželku.
Rychlá varianta
Místo fazolí použijeme konzervu sterilovaných fazolí ve slaném nálevu.
Dáme vařit slaninu, cibuli, zeleninu a vše ostatní i párky. Vaříme 20 minut, vyjmeme párky a slaninu,
nakrájené vrátíme do polévky, dáme fazole i s nálevem, krátce provaříme a dochutíme solí, pepřem a mletou paprikou.
Nakonec dáme nasekanou petrželku.