Želatina na vaječnou tlačenku
6 vajec
1 sterilovaný zeleninový salát (Moravanka nebo Hradišťanka)
1 cibule
200 g měkkého salámu
250 g majonézy
1 kostka masoxu
Uvařená a oloupaná vajíčka, cibuli, salám nakrájíme na kostičky, přidáme scezenou,
pokrájenou zeleninu, majonézu a promícháme
Salátový nálev doplníme do 3dl vodou. V polovině (1,5dl) tekutiny krátce povaříme masox, vsypeme želatinu,
kterou za stálého míchání rozpustíme. Přilijeme druhou polovinu tekutiny a vše smícháme dohromady.
Směs dáme do formy. Používám srnčí hřbet, který vyložím fólií na potraviny.
Necháme v chladu ztuhnout.
Tlačenku vyklopíme sundáme fólii a nakrájíme.
Podáváme na krajíčku veky, nebo jen tak na talíři.