250 g ovesných vloček
100 g uzeného sýra
mléko nebo voda,
strouhanka,
1 cibule,
1 vejce,
stroužek česneku,
majoránka,
sůl a pepř,
tuk na smažení
Vločky zalijeme přiměřeným množstvím mléka nebo vody a necháme je aspoň hodinu bobtnat.
Pokud jsme dali moc tekutiny tak ji vymačkáme. Potom do vloček přidáme jemně nakrájenou cibuli,
celé vejce, nastrouhaný sýr a ochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou, podle potřeby osolíme a trochu opepříme.
Všechny suroviny dobře propracujeme a tvoříme malé karbanátky, které obalíme ve strouhance.
Opékáme je na rozpáleném tuku a pamatujeme, že vyšší vrstva tuku se méně přepaluje než nižší.
Karbanátky podáváme s bramborovou kaší nebo bramborem. Přílohu hustě posypeme jemně nakrájenou petrželkou nebo pažitkou.
Jako příloha je vhodná sterilovaná zelenina nebo okurky.