Připravíme si kvásek. Do misky rozdrobíme droždí a zalijeme vlažným mlékem s cukrem a necháme v teple vykynout.
Na vál dáme mouku a uděláme uprostřed důlek, dáme špetku soli, nastrouháme citrónovou kůru, cukr, na mouku dáme
nakrájený tuk (sádlo, máslo), do důlku dáme žloutky a nalijeme kvásek.
Vypracujeme vláčné těsto a hned z něho děláme kuličky asi 60 - 70 kusů.
Kuličky rozděláme na placičky (střed nesmí být moc tenký) a naplníme
náplní povidlovou, ořechovou, tvarohovou nebo makovou.
Uzavřeme jako knedlíčky, namočíme do rozšlehaného vajíčka a práškového cukru, dáme na vymaštěný plech a pečeme dorůžova.
Upečené na plechu pomašlujeme rozpuštěným máslem s rumem.