1 zakysaná smetana nebo bílý jogurt
1/2 kelímku od smetany moučkového cukru
2 kelímky polohrubé mouky
1 vejce
1 prášek do pečiva
trocha mléka dle potřeby
rebarbora, cukr
Drobenku dělám dle citu
trocha tuku (máslo,Hera, Rama nebo jiný)
moučkový cukr
hrubá mouka
Rukama propracovat, aby vzniklo drobení
Připravíme si rebarboru. Stonky rebarbory oloupeme, odstraníme tenkou, tuhou vrchní slupku.
Nakrájíme na kostky, dáme do kastrolu, zasype cukrem, trochu podlijeme vodou a vaříme asi 5-10 minut,
až je rebarbora částečně rozvařená. Když mám málo rebarbory přidám jablko. Necháme vystydnou a zatím si připravíme těsto.
Do mísy dáme zakysanou smetanu, vejce, cukr - vymícháme a potom přidáme mouku s práškem do pečiva.
Pokud je těsto moc husté naředíme mlékem. Nesmí být moc řídké, ale takové aby se dobře roztíralo po plechu.
Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Těsto dáme na plech, potřeme rebarborou a hodně zasypeme drobenkou.