24 plátků kladenské pečeně nebo šunky a té není potřeba tolik, je větší
8 větších brambor, počítám pro 4 osoby
1 cibule
1/2 červené papriky
1 smetana
kečup, tymián
15 dkg tvrdého sýra
Nejdřív si umícháme mleté maso se všemi přísadami a uložíme do chladna odležet. Zatím si oloupeme brambory a nakrájíme je na plátky.
Vytřeme si máslem remosku nebo pekáč a uděláme první vrstvu z brambor, osolíme, opepříme, trochu okořeníme tymiánem,
posypeme nakrájenou cibulí a paprikou, potom uděláme druhou vrstvu brambor, kterou osolíme a okořeníme tymiánem.
Potom začneme dělat rolky. Na plátek šunky nebo pečeně dáme ochucené mleté maso, tak aby se dalo zarolovat.
Rolky klademe do remosky na připravené brambory. Smetanu opatrně osolíme, rozmícháme s kečupem a nalijeme
do remosky na rolky. V remosce pečeme 75 minut a potom zasypeme nastrouhaným sýrem a 15 minut zapečeme.