1/2 kg mletého masa
1 velká cibule
4 - 6 stroužků česneku
3 papriky - červená, zelená, žlutá
rajčatový protlak
1 konzerva červených velkých fazolí - 450 g
1 konzerva bílých velkých fazolí - 450 g
sůl, pepř, bobkový list
kořenící přípravek Chilli con carne od Kotanyi
Směs koření nahradíme:
1/2 lžičky chilli, 1 lžička sladké papriky, 1/2 lžičky oregána, 1 lžička římského kmínu
Rozpálíme olej a smažíme na něm nahrubo nakrájenou cibuli do sklovata, potom přidáme na proužky nakrájenou papriku a opečeme.
Ztlumíme žár, přidáme prolisovaný česnek, mleté maso a za stálého míchání opékáme asi 5 minut. Potom maso osolíme, opepříme,
nasypeme koření Chilli con carne, krátce opečeme 1-2 minuty, přidáme rajčatový protlak,
bobkový list a zalijeme asi 1/4 l vody nebo vývarem z bujónu (masox) a vaříme asi 30 minut.
Nakonec přidáme scezené fazole a pokud je směs moc hustá zředíme nálevem z fazolí.
Můžeme přidat sterilované žampióny i s nálevem.