Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz

Seznam

Foto-seznam

Menu

Koření

Rady a nápady

Povídání

_____________

Návštěvní kniha

Odkazy

Napiš vzkaz na tuto adresu

[CNW:Counter]

   Ajina kuchařka   >>  recepty   >>  králík

Králík pečený na zelenině

1 králík
sůl, pepř
tymián
slanina
2 velké cibule
1 větší mrkev
1 petržel
kousek celeru - má být víc než petržele
3 stroužky česneku
1 lžíce hladké mouky

Králíka naporcujeme, opláchneme osušíme. Slaninu si nakrájíme na klínky a porce protáhneme slaninou, osolíme, opepříme potřeme prolisovaným česnekem (2 stroužky) a okořeníme tymiánem. Cibuli rozkrojíme na čtvrtiny a nakrájíme na obloučky, mrkev rozřízneme napůl a nakrájíme na obloučky, stejně nakrájíme petržel a celer. Pekáč vytřeme tukem (sádlo nebo olej) nasypeme polovinu cibule, mrkev, petržel, celer, nakrájený stroužek česneku, zbytek cibule, osolíme a na to položíme porce králíka na kterého dáme proužky slaniny. Trochu podlijeme vodou, pekáč přikryjeme druhým pekáčem nebo alobalem a dáme péct. Během pečení králíka obracíme, aby se rychleji upekl a nevysušil, podle potřeby podléváme vodou nebo vývarem.
Když je maso měkké, sundáme pekáč (alobal), přilijeme vodu s moukou. Vrátíme do trouby a necháme šťávu provařit.

Příloha - vařené brambory, bramborová kaše.

tak ho pekl táta   vloženo   10.12.2006