1 králík
sůl, pepř
tymián
slanina
2 velké cibule
1 větší mrkev
1 petržel
kousek celeru - má být víc než petržele
3 stroužky česneku
1 lžíce hladké mouky
Králíka naporcujeme,
opláchneme osušíme. Slaninu si nakrájíme na klínky a porce protáhneme slaninou, osolíme, opepříme
potřeme prolisovaným česnekem (2 stroužky) a okořeníme tymiánem.
Cibuli rozkrojíme na čtvrtiny a nakrájíme na obloučky, mrkev rozřízneme napůl a nakrájíme na obloučky,
stejně nakrájíme petržel a celer. Pekáč vytřeme tukem (sádlo nebo olej) nasypeme polovinu cibule, mrkev,
petržel, celer, nakrájený stroužek česneku, zbytek cibule, osolíme a na to položíme porce králíka na kterého dáme proužky slaniny.
Trochu podlijeme vodou, pekáč přikryjeme druhým pekáčem nebo alobalem a dáme péct.
Během pečení králíka obracíme, aby se rychleji upekl a nevysušil, podle potřeby podléváme vodou nebo vývarem.
Když je maso měkké, sundáme pekáč (alobal), přilijeme vodu s moukou. Vrátíme do trouby a necháme šťávu provařit.