1 kg telecí pečínky s ledvinkou
10 dkg másla
sůl
3 dkg másla
vývar z kostí
1 lžíce hladké mouky
Maso opláchneme, potom z něho vykrojíme ledvinu a maso vykostíme.
Vykostěné maso rozřízneme na plát, osolíme a do středu po délce plátu položíme rozkrojenou ledvinku,
pak maso pevně svineme, nití (motouzem) spirálovitě dobře ovážeme a povrch závinu ještě osolíme.
V pekáči rozpustíme máslo a závin na něm nejdříve po všech stranách opečeme.
Potom k závinu přidáme nasekané kosti a podlijeme vodou. Vložíme do trouby a pečeme asi 90 minut.
Maso poléváme vlastní šťávou a podle potřeby přiléváme vývar. Upečené maso vyjmeme a zbavíme niti.
Ke šťávě přidáme máslo smíchané se lžící hladké mouky, osolíme, krátce provaříme a potom procedíme.
Telecí závin nakrájíme na plátky. Šťávu podáváme zvlášť v omáčníku.
Příloha: bramborová kaše, dušená rýže, těstoviny a salát ze syrové zeleniny nebo kompot.