Hlavní strana Hovězí maso |
Vloženo 5.4.2013 Aktualizováno : Ajina kuchařka |
Hovězí maso cibulář
400 g předního hovězího masa Opláchnutý kus masa nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Rozehřejeme máslo a osmahneme na něm cibuli se slaninou, zaprášíme paprikou a přidáme utřený česnek se solí. Do takto připraveného základu vložíme nakrájené maso, opečeme, podlijeme vývarem, přidáme majoránku,špetku kari koření, kmín, osolíme a dusíme. Když je maso skoro měkké, přidáme kečup, hořčici a worcester. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme vývarem. Do provařené šťávy vložíme maso a prohřejeme, Omáčku necedíme ani nemixujeme. Podáváme s rýží, vařeným bramborem, bramborový knedlík | |
kuchařha: Z východočeského rendlíku |