Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz

Seznam

Foto-seznam

Menu

Koření

Rady a nápady

Povídání

_____________

Návštěvní kniha

Odkazy

Napiš vzkaz na tuto adresu

[CNW:Counter]

   Ajina kuchařka   >>   recepty   >>   zavařování   >>   houby

Houby dušené - zavařené

očištěné houby - nejlepší je směs
sůl

Houby očistíme, nakrájíme na plátky. Dáme do hrnce, osolíme a zvolna zahříváme, aby pustily vodu, pokud vidíme, že nemají moc vody, trochu podlijeme, občas zamícháme aby se nepřipálily.

Dusíme tak 20-30 minut, aby v nich nebylo moc vody. Plníme do připravených skleniček zavařujeme při varu 1 hodinu. Druhý den zavařujeme zase 1 hodinu.
Na obaly si před vložením do mrazničky napíšu datum.

Použití: Takto připravené houby jsou výborné na rychlou smaženici, pod maso, houbový paprikáš, kuba a jíné.

  vloženo   17.9.2008