500 g žampiónů
očistíme a nakrájíme
na proužky, v hrnci okořeníme pepřem a solí
podusíme na oleji za občasného míchání asi 15 minut,
1 veku rozkrojíme podélně a potom napůl, takže nám vzniknou
čtyři části, hotovými žampióny rovnoměrně pokryjeme povrch vek, asi 200 g tvrdého sýru nastrouháme a
posypeme jím žampióny, takto připravené veky položíme na plech a
necháme je zapéct v troubě, jakmile se sýr rozteče, vytáhneme veky a
podáváme potřené kečupem.
Doba přípravy: asi 40 minut
8 žemlí nebo rohlíků
40 g másla na žemle
400 g hub
cibule
sůl, kmín
2 vejce
strouhanka
tvrdý sýr - nastrouhaný
olej nebo máslo
Žemle nebo rohlíky podélně
rozkrojíme, potřeme máslem. Očištěné houby nakrájíme. Cibuli
nadrobno nakrájíme a dáme na tuk smažit. Když začne cibulka zlátnout
přidáme houby, osolíme, okmínujeme a podusíme. Nakonec dáme vejce.
Směs dáme na žemle, posypeme strouhankou a sýrem. Trošku pokapeme
rozpuštěným máslem a v horké troubě 10 - 15 minut zapečeme.
Do dušených hub můžeme dát
prolisovaný stroužek česneku.