wz

Seznam

Menu

Koření

Rady a nápady

Povídání

_____________

Návštěvní kniha

Odkazy

Napiš vzkaz na tuto adresu

[CNW:Counter]

   Ajina kuchařka   >>   recepty   >>   bez masa   >>   houby

Houbové zapékanky

500 g žampiónů očistíme a nakrájíme na proužky, v hrnci okořeníme
pepřem a solí
podusíme na oleji za občasného míchání asi 15 minut,
1 veku
rozkrojíme podélně a potom napůl, takže nám vzniknou čtyři části, hotovými žampióny rovnoměrně pokryjeme povrch vek,
asi 200 g tvrdého sýru nastrouháme a posypeme jím žampióny, takto připravené veky položíme na plech a necháme je zapéct v troubě, jakmile se sýr rozteče, vytáhneme veky a podáváme potřené kečupem.

Doba přípravy: asi 40 minut 

   

8 žemlí nebo rohlíků
40 g másla na žemle
400 g hub
cibule
sůl, kmín
2 vejce
strouhanka
tvrdý sýr - nastrouhaný
olej nebo máslo

Žemle nebo rohlíky podélně rozkrojíme, potřeme máslem.
Očištěné houby nakrájíme. Cibuli nadrobno nakrájíme a dáme na tuk smažit. Když začne cibulka zlátnout přidáme houby, osolíme, okmínujeme a podusíme. Nakonec dáme vejce. Směs dáme na žemle, posypeme strouhankou a sýrem. Trošku pokapeme rozpuštěným máslem a v horké troubě 10 - 15 minut zapečeme.

Do dušených hub můžeme dát prolisovaný stroužek česneku.

 

recept z kalendáře   19.3.2005