wz

Seznam

Menu

Koření

Rady a nápady

Povídání

_____________

Návštěvní kniha

Odkazy

Napiš vzkaz na tuto adresu

[CNW:Counter]

   Ajina kuchařka   >>  recepty   >>  drůbež


Talířové kuře

1 kuře nejlépe 1,2 - 1,4 kg
koření dle vlastní chuti -
grilovací, zlaté kuře, gyros nebo vlastní
sůl

porcelánový talíř, nejlépe starší

Očištěné kuře osolíme hlavně uvnitř a pak posypeme kořením.  

Takto připravené boubelaté kuřátko vložíme na porcelánový talíř. Talíř s kuřetem vložíme do vyhřáté trouby a na 1,5 - 2 hodiny na ně zapomeneme. Pečeme asi při 180°C. Nepodléváme, nepoléváme a ničím nemastíme! Je hotové až se na nás kuřátko usměje svou zlatavou, křupavou kůžičkou.

Příloha - vařené brambory, petrželové brambory, bramborová kaše

rodinný recept vloženo  3.8.2007