wz

Seznam

Menu

Koření

Rady a nápady

Povídání

_____________

Návštěvní kniha

Odkazy

Napiš vzkaz na tuto adresu

[CNW:Counter]

   Ajina kuchařka   >>  recepty   >>  drůbež


Kuře pod peřinou

1 menší kuře,
1/2 kg mletého masa nejlépe bůčku
2  rohlíky pomleté na strouhanku
2 vejce
sůl, pepř, majoránku
petrželovou nať
menší cibuli
2 stroužky česneku
sladkou papriku,
vegetu.
1 dl mléka

Mleté maso dáme do mísy, nalijeme mléko, osolíme, dáme lžíci vegety, pořádně promícháme a necháme tak 1 hodinku v lednici odležet. Kuře omyjeme a rozkrájíme na menší kousky a vykostíme. Osolíme, posypeme sladkou paprikou nebo grilovacím kořením, dáme do vymaštěného pekáče.
K mletému masu dáme najemno nakrájenou cibuli, utřený česnek, vejce, strouhanku ze 2 rohlíků, koření (pepř, majoránku,papriku) a posekanou petrželovou nať, vše dobře promícháme a podle potřeby dochutíme. Směs vodorovně rozprostřeme na kuřecí maso trošku podlijeme vodou a dáme asi na hodinu péct do vyhřáté trouby.

Jako přílohu podáváme vařený brambor nebo bramborovou kaši.

Marián Labuda v pořadu My rádi jíme  vloženo   22.10.2004