1 kuře
sůl, bílý pepř
máslo
1 stroužek česneku
tymián a bazalka čerstvá nebo sušená
2 červené papriky
2 zelené papriky
2 středně velké cibule
1 polévkovou lžíci rajčatového protlaku
cayenský pepř
režná nit
Kuře osolíme, opepříme, stehna svážeme režnou nití.
Kuře pečeme asi 75 min. při 200°C.
Zahřejeme 1 polévkovou lžíci másla a tím kuře během pečení potíráme a podléváme
vodou. Stroužek česneku nakrájíme na jemné plátky. V polovině pečení posypeme
kuře česnekem a malým množství tymiánu. Papriky nakrájíme na kostičky.
Cibuli nakrájíme na plátky. Na másle dusíme cibuli až zesklovatí. Přidáme
papriku a tymián. Po 5 minutách dušení zeleninu podlijeme 1/8 litru vody a
přivedeme k varu, potom vmícháme kečup a bazalku. Znovu krátce povaříme a
ochutíme podle potřeby solí a cayenským pepřem.
Kuře vyndáme, naporcujeme. Výpek vmícháme do zeleniny. Kuře podáváme na stůl
ozdobené čerstvou bazalkou a s podušenou zeleninou.
Vhodná příloha: vařené nebo opečené brambory, rýže.