1 kuře
10 dkg česnekového boku nebo anglické slaniny
4 malé cibulky
1 nožička klobásy (ostravské)
1 malá hrst sušených hub
sůl
koření na kuře
máslo
1 lžíce hladké mouky
Kuře opláchneme, osolíme a posypeme kořením na kuře. Cibulky oloupeme a nakrájíme na čtvrtky,
klobásu oloupeme a nakrájíme na nudličky. Na plátek boku (slaniny) položíme kousek klobásy a cibuli, zamotáme a vložíme do kuřete.
Takto vyplníme půlku dutiny. Houby namočíme ve vodě a krátce je v ní povaříme. Necháme vychládnout a vyjmeme z vody.
Houby dáme do kuřete a vyplníme dutinu závitky, otvor uzavřeme špikovací jehlou nebo párátkem.
Pokud nám zbyli závitky, uvolníme kůži u stehen a vyplníme ho závitky. Stehna svážeme.
Kuře dáme do pekáče, polijeme vývarem z hub, podlijeme vodou a nahoru dáme kousky másla. Pekáč přiklopíme a pečeme
při 200°C asi 1,5 hodiny Během pečení kuře poléváme vypečenou šťávou. Před koncem pečení odděláme horní pekáč a pečeme,
až má kuře zlatou barvu přilijeme do pekáče vodu s moukou a pečeme ještě aspoň 10 minut.