1 kuře
máslo
sůl, koření na pečené kuře
2 rohlíky (nejlépe den starý)
mléko
1 vejce
100 g másla
sůl, muškátový oříšek
10 g slaniny
10 g anglické slaniny
kadeřavá petrželka
Kuře dobře omyjeme, osušíme a posolíme. Připravíme nádivku. Nejdříve si připravíme máslo, které necháme v teple, aby změklo. Rohlík nakrájíme na kostičky,
dáme do misky a zalijeme mlékem, ne moc jen tak aby vsáklo do rohlíků. Máslo dáme do mísy, osolíme,
nastrouháme trošku muškátového oříšku, přidáme žloutek a třeme, až se vše spojí a krásně se leskne.
K máslu přidáme namočené rohlíky, nakrájenou slaninu a dobře promícháme. Pokud je to moc řídké,
dohustíme strouhankou. Nakonec vmícháme sníh z bílku a jemně nakrájenou petrželku.
Rukou uvolníme kůži směrem od krku až ke stehnům a do uvolněné kapsy lžící plníme nádivku,
přes kůži rukou nádivku upravujeme a dostáváme co nejvíc ke stehnům. Kuře položíme do pekáčku, posypeme kořením na pečené kuře,
na prsa můžeme položit plátky slaniny, dáme kousek másla, podlijeme troškou vody přikryjeme pekáčem a dáme
péct do předehřáté trouby. Během pečení poléváme vypečenou šťávou. Po 1 hodině pečení odkryjeme a pečeme aby zezlátla kůže.