Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz

Seznam

Menu

Koření

Rady a nápady

Povídání

_____________

Návštěvní kniha

Odkazy

Napiš vzkaz na tuto adresu

[CNW:Counter]

   Ajina kuchařka   >>  recepty   >>  drůbež

Kuřecí prsa s hráškem a cibulí

2 kuřecí prsa
2 lžičky solamylu
1 lžička zázvoru
špetka muškátového květu
2 lžíce sójové omáčky
1 větší cibule
1 konzerva sterilovaného hrášku
vejce
1 lžíce vína šao-sing nebo přírodní víno

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, posypeme 1 lžičkou solamylu, zázvorem, zakápneme sójovou omáčkou a dáme 1 vejce. Promícháme a necháme odstát.
Zatím si připravíme cibuli, oloupeme, překrojíme na polovinu a tu ještě překrojíme a krájíme tenké obloučky. Cibuli osmahneme na tuku do růžova, vyjmeme z tuku. Na rozehřátém tuku po cibulce orestujeme naložené maso. Pak přidáme cibuli, okapaný hrášek a zalijeme vínem ve kterém je rozmíchaný, zázvor, muškátový květ, sójovou omáčku, glutasol a solamyl. Podusíme a dochutíme solí, sójovou omáčkou a kdo má rád ostré může přidat chilli.

Podáváme s rýží nebo nudlemi.

Čínská kuchyně   vloženo   29.4.2008