Jedna porce
1 kuřecí stehno
brambory na jednu porci
2 plátky slaniny
1 střední cibule
sůl
grilovací koření
vegeta
drcený kmín
1 velký žampión
Kuřecí stehno osolíme a posypeme grilovacím nebo jiným kořením. Oloupané brambory nakrájíme na 0,5
cm plátky. Jeden plátek slaniny nakrájíme nadrobno, cibuli na obloučky, žampión
na plátky. Připravíme si větší kus alobalu. Alobal potřeme slaninou a dáme trošku pokrájené slaniny,
na ni klademe brambory, které posypeme vegetou a drceným kmínem, na ně dáme část pokrájené slaniny, žampiónů a cibule,
takto skládáme vrstvy. Nahoru položíme kuřecí stehno na které dáme plátek slaniny.
Alobal dobře uzavřeme a pečeme v dobře vyhřáté troubě asi hodinu.
20 minut před dopečením alobal opatrně rozevřeme, slaninu odděláme stranou a dopečeme, aby stehno zrůžovělo.
Alobal otvíráme opatrně, aby nevytekla šťáva.