wz

Seznam

Novinky

Menu

Koření

Rady a nápady

Povídání

_____________

Návštěvní kniha

Odkazy

Napiš vzkaz na tuto adresu

[CNW:Counter]

   Ajina kuchařka   >>  drůbež

Kuře s brambory v alobalu

Jedna porce
1 kuřecí stehno
brambory na jednu porci
2 plátky slaniny
1 střední cibule
sůl
grilovací koření
vegeta
drcený kmín
1 velký žampión

Kuřecí stehno osolíme a posypeme grilovacím nebo jiným kořením. Oloupané brambory nakrájíme na 0,5  cm plátky. Jeden plátek slaniny nakrájíme nadrobno, cibuli na obloučky, žampión na plátky. Připravíme si větší kus alobalu. Alobal potřeme slaninou a dáme trošku pokrájené slaniny, na ni klademe brambory, které posypeme vegetou a drceným kmínem,  na ně dáme část pokrájené slaniny, žampiónů a cibule, takto skládáme vrstvy. Nahoru položíme kuřecí stehno na které dáme plátek slaniny. Alobal dobře uzavřeme a pečeme v dobře vyhřáté troubě asi hodinu. 20 minut před dopečením alobal opatrně rozevřeme, slaninu odděláme stranou a dopečeme, aby stehno zrůžovělo. Alobal otvíráme opatrně, aby nevytekla šťáva.

  vloženo   14.3.2005