1 kuře nebo 4 kuřecí stehna
100 g slaniny
snítka tymiánu a rozmarýnu
sůl, pepř
1 velká cibule
divoké koření:
3 kuličky jalovce a nového koření
2 bobkové listy
50 g másla
sklenka bujónu
1 lžíce hladké mouky
Kuře opereme, osušíme a naporcujeme. Porce kuřete protáhneme klínky slaniny, osolíme , opepříme a
pokud máme mleté koření na divočinu trošku posypeme. Do pekáče dáme cibuli nakrájenou na plátky,
divoké koření (jalovec, nové koření, bobkový list), snítku tymiánu a rozmarýnu, na to položíme porce kuřete,
které pokapeme rozpuštěným máslem a dáme na ně plátky slaniny a v horké troubě krátce zapečeme.
Potom podlijeme bujónem nebo vodou a pečeme do měkka.
Když je měkké, porce vyjmeme a uschováme v teple, vyjmeme koření a plátky slaniny.
Mouku rozmícháme ve vodě a nalijeme do šťávy od kuřete, provaříme a dochutíme solí. Porce kuřete přeléváme šťávou.
Vhodná příloha: bramborová kaše, opečené brambory nebo vařené brambory a brusinkový kompot.