6 větších brambor brambor
3 vejce
3 rohlíky
1 cibule
200 g slaniny
mléko
sůl, majoránka, pepř, drcený kmín
česnek
Rohlíky nakrájíme na kostičky, namočíme v mléce. Slaninu nakrájíme na kostičky, dáme vyškvařit a až pustí tuk přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme.
Osmaženou cibulku zamícháme se žloutkem do namočených rohlíků.
Brambory nastrouháme, část na jemném a část na hrubém struhadle. Slijeme přebytečnou vodu, osolíme, opepříme, dáme 2 žloutky, majoránku, drcený kmín a česnek.
Přidáme rohlíky a ušlehané bílky.
Pekáč nebo vyšší plech důkladně vylijeme tukem, rozetřeme bramborákovou hmotu a nahoře trošku polijeme olejem.
Pečeme dozlatova.