wz
  Hlavní stránka      Brambory

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

750 g vařených brambor
250 g hrubé mouky
100 g dětské krupičky
1 vejce
sůl

250 g uzeného masa
1 lžíce sádla
1 cibule
1 lžíce strouhanky

Než začneme dělat bramborové těsto připravíme si nádivku z uzeného masa. Jemně nakrájenou cibuli osmažíme na sádle, přidáme nakrájené maso a strouhanku, necháme prochladnout.
Předem uvařené studené brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle. Nastrouhané brambory dáme na pomoučený vál, uprostřed uděláme důlek, který trošku vysypeme moukou, vyklepneme do něho vejce, osolíme, posypeme moukou a krupičkou. Nožem opatrně smícháme vejce s moukou, tak aby nám nevyteklo a potom postupně zpracováváme brambory v těsto, které dobře rukama propracujeme. Těsto nenecháme dlouho stát, zřídlo by.
Těsto musí být tužší, aby se dalo rozválet na plát, který rozkrájíme na stejně velké čtverce. Na každý čtvereček dáme lžičkou nádivku a uděláme kulaté knedlíky.
Knedlíky vkládáme do vroucí osolené vody Po vložení opatrně zamícháme, aby se knedlíky nepřilepily ke dnu. Vaříme asi 10 minut pomalým varem.

Podáváme posypané smaženou cibulkou a s kyselým zelím.

[CNW:Counter] a.kucharka@tiscali.cz

Aktualizováno :

Ajina kuchařka
© 2001

Vloženo 11.4.2011