8 brambor (2 brambory na porci)
sůl, pepř, majoránka nebo drcený kmín
1/2 kg uzeného nebo klobásy či kabanosu
1 větší cibule
1 malá plechovka hrášku
1/4 litru mléka
6 vajec
tymián
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Uzené nakrájíme, pokud máme klobásu nebo kabanos oloupeme a nakrájíme na kostky.
Cibuli nakrájíme a dáme na tuk orestovat. Z hrášku slijeme nálev.
Pekáč nebo remosku vymažeme tukem a naskládáme vrstvu brambor (1/3 dávky), osolíme, opepříme a trochu posypeme kořením (kmín, majoránka),
dáme 1/2 dávky orestované cibule i s tukem, 1/2 dávky hrášku a 1/2 dávky nakrájené uzeniny. Vrstvu opakujeme a končíme vrstvou brambor.
Pečeme v troubě tak 1 hodinu. Ochutnáme bramboru, jestli je hotová. V mléce rozšleháme vejce, sůl, tymián a nalijeme na brambory.
Pečeme, až jsou vejce hotová a mléko je vstřebané.