Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz

Seznam

Novinky

Menu

Koření

Rady a nápady

Povídání

_____________

Návštěvní kniha

Odkazy

Napiš vzkaz na tuto adresu

[CNW:Counter]

   Hlavní strana   >>  uzeniny   >>  brambory

Francouzské brambory

8 brambor (2 brambory na porci)
sůl, pepř, majoránka nebo drcený kmín
1/2 kg uzeného nebo klobásy či kabanosu
1 větší cibule
1 malá plechovka hrášku
1/4 litru mléka
6 vajec
tymián

Brambory oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Uzené nakrájíme, pokud máme klobásu nebo kabanos oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme a dáme na tuk orestovat. Z hrášku slijeme nálev.
Pekáč nebo remosku vymažeme tukem a naskládáme vrstvu brambor (1/3 dávky), osolíme, opepříme a trochu posypeme kořením (kmín, majoránka), dáme 1/2 dávky orestované cibule i s tukem, 1/2 dávky hrášku a 1/2 dávky nakrájené uzeniny. Vrstvu opakujeme a končíme vrstvou brambor. Pečeme v troubě tak 1 hodinu. Ochutnáme bramboru, jestli je hotová. V mléce rozšleháme vejce, sůl, tymián a nalijeme na brambory. Pečeme, až jsou vejce hotová a mléko je vstřebané.

  vloženo   17.3.2008