4 větší brambory (podle velikosti porce)
1 pára klobásy
1 sáček mražené zeleniny (podle vlastního výběru)
2 velké cibule
sůl, pepř
vegeta
sojová omáčka, kečup
1 zakysaná smetana
2 vejce
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Klobásy oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky.
Do hrnce Zepter naskládáme vrstvu brambor (1/3 dávky), posypeme vegetou, částí nakrájené cibule, půlkou dávky zeleniny,
nakrájenou nožičkou klobásy, osolíme, opepříme a posypeme vegetou. Vrstvu opakujeme, pokapeme sojovou a kečupem (ne moc).
Na to dáme poslední vrstvu brambor a cibule, kterou mírně osolíme, opepříme, posypeme vegetou a přidáme 2-3 lžíce vody.
Hrnec přikryjeme poklicí a dáme vařit. Když ručička dosáhne zeleného pole, snížíme teplotu vaření a vaříme 25 minut.
Hotový eintopf zalijeme rozmíchaným vejcem se solí a se zakysanou smetanou, necháme ještě 5 minut povařit, aby se udělala vajíčka.