wz

Seznam

Novinky

Menu

Koření

Rady a nápady

Povídání

_____________

Návštěvní kniha

Odkazy

Napiš vzkaz na tuto adresu

[CNW:Counter]

   Hlavní strana   >>   přílohy   >>   brambory

Brambory s cibulí vařené v tlakovém hrnci

brambory množství podle porcí
cibule - podle porcí, ale může být hodně
vegeta
2 lžíce oleje

Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na plátky asi 4 mm silné. Cibuli nakrájíme na kolečka. Na dno tlakového hrnce nalijeme trošku oleje, potom naskládáme cibuli, na ni dáme plátky brambor, které posypeme hojně vegetou a znovu dáme cibuli, brambory, vegetu, takto uděláme několik vrstev. Pozor nepodléváme. Dáme vařit a až tlakový hrnec začne syčet, tak necháme ještě asi 2 minuty vařit a potom   vypneme a necháme brambory v uzavřeném hrnci dojít.

Cibule pouští sladkou šťávu a vegeta dodá chuť a slanost, proto vegetou nešetřete.

Brambory jsou vhodné jako příloha k zelenině i k masu. Jsou dobré i studené.

Stejným způsobem jsem dělala brambory na grilu, jen místo do tlakového hrnce, jsem je narovnala do misky z alobalu, ten dobře uzavřela a dělala na roštu a podávala s grilovaným masem.

Prima vařečka   7.10.2004