brambory množství podle porcí
cibule - podle porcí, ale může být hodně
vegeta
2 lžíce oleje
Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na plátky asi 4 mm silné. Cibuli nakrájíme na kolečka.
Na dno tlakového hrnce nalijeme trošku oleje, potom naskládáme cibuli, na ni
dáme plátky brambor, které posypeme hojně vegetou a znovu dáme cibuli, brambory,
vegetu, takto uděláme několik vrstev. Pozor nepodléváme. Dáme vařit a až tlakový
hrnec začne syčet, tak necháme ještě asi 2 minuty vařit a potom
vypneme a necháme brambory v uzavřeném hrnci dojít.
Cibule pouští sladkou šťávu a vegeta dodá chuť a slanost, proto vegetou nešetřete.
Brambory jsou vhodné jako příloha k zelenině i k masu. Jsou dobré i studené.
Stejným způsobem jsem dělala brambory na grilu, jen místo do tlakového hrnce,
jsem je narovnala do misky z alobalu, ten dobře uzavřela a dělala na roštu a podávala s grilovaným masem.