wz
  Hlavní stránka     Uzeniny      Vnitřnosti      Vepřové

Uzený vepřový jazyk v těstíčku

2-3 uzené vepřové jazyky
2 vejce
hladká mouka
1 dl piva
sůl

Jazyky uvaříme, rychle zchladíme studenou vodou a oloupeme. Nakrájíme je na plátky 0,7 - 1 cm. Vejce vyšleháme s pivem, osolíme a přidáme hladkou mouku. Pořádně rozšleháme v těstíčko, ne moc husté. Jazyky namáčíme z obou stran v těstíčku a hned smažíme.

Podáváme s bramborovým salátem, brněnským salátem, salátem vorařů nebo bramborovou kaší, vařeným bramborem.

a.kucharka@tiscali.cz

Aktualizováno :

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]

Vloženo 16.2.2011