Hlavní stránka Zvěřina |
1 divoká kachna 1 - 2 pomeranče mandle slanina koření na zvěřinu sůl, pepř 1 lžíce sádla 1 lžíce hladké mouky
Divokou kachnu protáhneme slaninou a půlkami oloupaných mandlí (mandle namočíme v horké vodě a oloupeme), osolíme, posypeme vně i uvnitř kořením na zvěřinu, do dutiny vložíme kousky slaniny a oloupané dílky pomeranče. Kachnu dáme do pekáče prsy dolů, obložíme oloupanými dílky pomeranče, lžíci sádla, trochu podlijeme, pekáč přiklopíme a dáme péct. Přidáme dílky oloupaného pomeranče zbavené jader. Během pečení kachnu otočíme a občas podlijeme. Ke konci pečení pečeme odkryté, zahustíme jíškou nebo moukou rozmíchanou ve vodě a případně podlijeme teplou vodou a ještě aspoň 20 minut pečeme. Podáváme s vařeným bramborem, šťouchanými bramborami nebo rýží. |
Aktualizováno : Vloženo 9.2.2011 |