wz
  Hlavní stránka     Zvěřina

Divoká kachna na pomeranči


1 divoká kachna
1 - 2 pomeranče
mandle
slanina
koření na zvěřinu
sůl, pepř
1 lžíce sádla
1 lžíce hladké mouky  


Divokou kachnu protáhneme slaninou a půlkami oloupaných mandlí (mandle namočíme v horké vodě a oloupeme), osolíme, posypeme vně i uvnitř kořením na zvěřinu, do dutiny vložíme kousky slaniny a oloupané dílky pomeranče. Kachnu dáme do pekáče prsy dolů, obložíme oloupanými dílky pomeranče, lžíci sádla, trochu podlijeme, pekáč přiklopíme a dáme péct. Přidáme dílky oloupaného pomeranče zbavené jader. Během pečení kachnu otočíme a občas podlijeme. Ke konci pečení pečeme odkryté, zahustíme jíškou nebo moukou rozmíchanou ve vodě a případně podlijeme teplou vodou a ještě aspoň 20 minut pečeme.

Podáváme s vařeným bramborem, šťouchanými bramborami nebo rýží.

[CNW:Counter] a.kucharka@tiscali.cz

Aktualizováno :

Ajina kuchařka
© 2001 - 2011

Vloženo 9.2.2011