wz
  Hlavní stránka     Skopové

Skopová žebra Peru


1 kg jehněčích nebo skopových žeber
1/4 litru vody
2 dl kečupu
1/2 dl oleje
2 lžíce octa
cukr
10 stroužků česneku
1 střední cibule
sůl, pepř

Žebra osolíme a opepříme. Připravíme si marinádu, do které nastrouháme cibuli a prolisujeme česnek. Žebra dáme do pekáče, potřeme marinádou a necháme aspoň hodinu v chladu odležet. Potom pečeme přikryté asi 45 minut při teplotě 150 °C. Pak dopékáme odkryté 15 až 20 minut při vyšší teplotě, aby žebra získala barvu a šťáva zhoustla.
Podáváme s rýží nebo
šťouchanými bramborami.

[CNW:Counter] a.kucharka@tiscali.cz

Aktualizováno :

Ajina kuchařka
© 2001 - 2011

Vloženo 12.1.2011