wz
  Ajina kuchařka          Vepřové maso

a.kucharka@tiscali.cz

Aktualizováno :

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]

Vloženo 6.5.2011

 

Prezidentské maso

4 plátky vepřové kotlety nebo krkovice
150 g šunky nebo šunkového salámu
plnotučná hořčice
3-4 velké cibule
2 vejce
150 g tvrdého sýra
sůl, mletý pepř
olej

Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Na rozpáleném oleji je z jedné strany opečeme. Opečené maso naskládáme do pekáče vytřeného olejem opečenou stranou nahoru. Plátky masa potřeme plnotučnou nebo pikantní hořčicí, poklademe salámem, na salám dáme na kolečka nebo půlkolečka nakrájenou cibuli a nahoru dáme vrstvu sýra, který jsme smíchali s vejci. Přikrytý pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme do změknutí masa. Ke konci pečení odkryjeme, aby povrch pěkně zezlátnul.

Podáváme s bramborami, bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

 

zdroj: http://www.mamincinyrecepty.cz