Ajina kuchařka Vepřové maso | Aktualizováno : |
|||||
Prezidentské maso |
||||||
4 plátky vepřové kotlety nebo krkovice 150 g šunky nebo šunkového salámu plnotučná hořčice 3-4 velké cibule 2 vejce 150 g tvrdého sýra sůl, mletý pepř olej Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Na rozpáleném oleji je z jedné strany opečeme. Opečené maso naskládáme do pekáče vytřeného olejem opečenou stranou nahoru. Plátky masa potřeme plnotučnou nebo pikantní hořčicí, poklademe salámem, na salám dáme na kolečka nebo půlkolečka nakrájenou cibuli a nahoru dáme vrstvu sýra, který jsme smíchali s vejci. Přikrytý pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme do změknutí masa. Ke konci pečení odkryjeme, aby povrch pěkně zezlátnul. Podáváme s bramborami, bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
|
||||||
zdroj: http://www.mamincinyrecepty.cz |