wz
  Hlavní stránka     Uzeniny

Velikonoční nádivka

200 g uzeného masa
20 g kopřiv
svazek pažitky
3 vejce
4 rohlíky nebo housky z předešlého dne
mléko
120 g másla
špetka mletého pepře
sůl

 

Rohlíky si nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, tak aby se vsáklo.
Uzené maso najemno nakrájíme nebo ho nastrouháme na hrubém struhadle. Kopřivy důkladně propláchneme a necháme okapat. Pak je společně s pažitkou nasekáme nadrobno. Utřeme osolené změklé máslo se žloutky. Vmícháme uzené maso, namočené rohlíky, osolíme, opepříme a promícháme. Potom vmícháme zelené (kopřivy, pažitku), měla jsem medvědí česnek, tak jsem ho taky přidala. Pro barvu jsem dala kousek červené papriky. Nakonec si ušleháme bílky a vmícháme do nádivky. Nádivku dáme do vymazaného pekáčku a pečeme na 180°C asi 30 minut.

Podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.

a.kucharka@tiscali.cz

Aktualizováno :

Ajina kuchařka
© 2001 - 2011
[CNW:Counter]

Vloženo 2.5.2011