wz
  Hlavní stránka     Drůbež

Tatranský kuře

400 g kuřecích prsíček
450 g žampionů nebo hub
2 větší cibule
plátky anglické slaniny
150 g strouhaného sýra
1 lžička Solamylu
kari, zázvor, sojová omáčka
sůl
bramboráčky

 

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, přidáme namočenou škrobovou močku, přidáme koření kari, zázvor, sojovou omáčku. Necháme aspoň hodinu odležet. Připravíme si klasické těsto na bramboráky a na lívanečníku usmažíme malé bramborové placičky. Připravené maso zprudka opečeme na oleji. Vmícháme na kolečka nakrájenou cibuli a plátky nakrájených žampionů. Osolíme, opepříme a orestujeme až cibule zesklovatí a udělají se houby, podle potřeby přidáme trošku vody. Zapékací misku vymažeme tukem, na dno položíme usmažené bramboráčky, navrstvíme kuřecí směs a pokryjeme plátky anglické slaniny. Posypeme strouhaným sýrem a ve vyhřáté troubě zapékáme asi 25 minut

Podáváme s vařeným bramborem.

[CNW:Counter] a.kucharka@tiscali.cz

Aktualizováno :

Ajina kuchařka
© 2001

Vloženo 4.4.2011