Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz
  Hlavní stránka     Drůbež

Citrónové kuře

1 kuře nebo kuřecí stehna
1 citrón
majoránka, dobromysl, tymián
olivový olej
sůl, pepř
1 palička česneku

Omyté očištěné porce kuřete osolíme a trošku opepříme. Citrón dobře omyjeme a potom nastrouháme kůru do misky. Přidáme majoránku, dobromysl, tymián, trošku osolíme, zakápneme olivovým olejem a promícháme. Pokud máme, použijeme čerstvé koření. Pastu vetřeme pod kůži kuřete a zbytkem potřeme porci. Kuřecí porce dáme do pekáčku, přidáme rozkrojenou neoloupanou paličku česneku a pokapeme šťávou z půlky citónu. Cákneme trošku vody.
Pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut při 180° C. Pečeme nejdřív asi 30 minut přikrytý, potom odkryjeme, aby kůže zezlátla.

Podáváme s pečenými brambory.
 

 

[CNW:Counter] a.kucharka@tiscali.cz

Aktualizováno :

Ajina kuchařka
© 2001

Vloženo 5.1.2012