wz
  Hlavní stránka     Skopové maso

Skopové na majoránce


60 - 70 dkg skopového masa
sádlo
1 cibule
sůl, pepř
špetka muškátového květu
majoránka
1 stroužek česneku

na jíšku
máslo
2 lžíce hladké mouky
brambory

Na rozehřátém sádle necháme zrůžovět jemně nakrájenou cibuli, na kterou dáme skopové maso nakrájené na kostky, osolíme, orestujeme a až maso pustí šťávu, necháme dusit. Masem častěji zamícháme a když se vydusí , podlijeme vodou nebo vývarem. Až je maso měkké, zahustíme zlatou jíškou, opepříme, přidáme špetku muškátového květu, část majoránky, utřený stroužek česneku se solí a vaříme aspoň 10 - 15 minut. Pak k tomu přidáme vařené oloupané, na čtvrtky nakrájené brambory, přidáme trošku majoránky a necháme přejít varem. Podáme na teplých talířích. Skopové rychle stydne, proto musí být talíře ohřáté.

Jíška:
Mouku dáme na pánev bez tuku a smažíme za stálého míchání až je nažloutlá, potom ji odstavíme z plotny a přidáme kousek másla. Mícháme a máme krásnou zlatou mouku.
 

[CNW:Counter] a.kucharka@tiscali.cz

Aktualizováno :

Ajina kuchařka
© 2001 - 2011

Vloženo 13.1.2011