Hlavní stránka Skopové maso |
60 - 70 dkg skopového masa sádlo 1 cibule sůl, pepř špetka muškátového květu majoránka 1 stroužek česneku na jíšku máslo 2 lžíce hladké mouky brambory Na rozehřátém sádle necháme zrůžovět jemně nakrájenou cibuli, na kterou dáme skopové maso nakrájené na kostky, osolíme, orestujeme a až maso pustí šťávu, necháme dusit. Masem častěji zamícháme a když se vydusí , podlijeme vodou nebo vývarem. Až je maso měkké, zahustíme zlatou jíškou, opepříme, přidáme špetku muškátového květu, část majoránky, utřený stroužek česneku se solí a vaříme aspoň 10 - 15 minut. Pak k tomu přidáme vařené oloupané, na čtvrtky nakrájené brambory, přidáme trošku majoránky a necháme přejít varem. Podáme na teplých talířích. Skopové rychle stydne, proto musí být talíře ohřáté.
Jíška: |
Aktualizováno : Vloženo 13.1.2011 |