Hlavní stránka Přílohy Zelenina |
Dušená mrkev s hráškem0,5 kg mrkve1 střední cibule sterilovaný hrášek sůl, pepř 1 lžíce hladké mouky olej citrónová šťáva
Mrkev očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli najemno
nakrájíme a dáme na rozehřátý tuk, když je sklovitá poprášíme ji moukou
a uděláme světlou zásmažku. Na zásmažku nasypeme nastrouhanou mrkev a
promícháme, teprve potom podlijeme vodou a osolíme. Podlijeme opatrně,
dusíme za občasného promíchání, aby se nám nepřipalovala. Podle potřeby
podlijeme. Mrkev dusíme krátce asi 15 - 20 minut, potom přidáme
sterilovaný hrášek, krátce povaříme, podle potřeby osolíme a nakonec
ochutíme citrónovou šťávou. Podáváme s vařeným bramborem, můžeme podávat k vařenému hovězímu masu, přírodnímu řízku, nebo pečenému masu. |
Aktualizováno : Vloženo 16.3.2012 |