wz
  Hlavní stránka      Přílohy      Zelenina

Dušená mrkev s hráškem

0,5 kg mrkve
1 střední cibule
sterilovaný hrášek
sůl, pepř
1 lžíce hladké mouky
olej
citrónová šťáva

Mrkev očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli najemno nakrájíme a dáme na rozehřátý tuk, když je sklovitá poprášíme ji moukou a uděláme světlou zásmažku. Na zásmažku nasypeme nastrouhanou mrkev a promícháme, teprve potom podlijeme vodou a osolíme. Podlijeme opatrně, dusíme za občasného promíchání, aby se nám nepřipalovala. Podle potřeby podlijeme. Mrkev dusíme krátce asi 15 - 20 minut, potom přidáme sterilovaný hrášek, krátce povaříme, podle potřeby osolíme a nakonec ochutíme citrónovou šťávou.
Já mrkev nepřislazuji, je dostatečně sladká. Kdo má rád sladkou mrkev, přidá půl lžičky cukru a nepřikyselí.

Podáváme s vařeným bramborem, můžeme podávat k vařenému hovězímu masu, přírodnímu řízku, nebo pečenému masu.

[CNW:Counter] a..kucharka@tiscali.cz

Aktualizováno :

Ajina kuchařka
© 2001

Vloženo 16.3.2012