Pěkný, bílý květák vyperme, očistíme a uvaříme ve slané vodě doměkka.
Měkký květák nakrájíme na malé kousky nebo rozmačkáme mačkadlem na brambory.
Slaninu nakrájíme malé kostičky, dáme do hlubší pánve nebo kastrolu, až se vyškvaří tuk a začne slanina zlátnout,
přidáme najemno nakrájenou cibuli. Kdo nemá rád slaninu použije olej nebo sádlo.
Cibuli osmažíme, přidáme drobně nakrájený květák, osolíme, opepříme a krátce orestujeme.
Vejce rozšleháme se solí, kde přidáme lžičku vody, aby se sůl rozpustila a vlijeme na květák. Mícháme až se vajíčka srazí.
Podáváme s vařeným bramborem, brambory i mozeček trošku polijeme rozpuštěným máslem
a jako přílohu dáme zeleninový salát.