wz

Seznam

Foto-seznam

Menu

Koření

Rady a nápady

Povídání

_____________

Návštěvní kniha

Odkazy

Napiš vzkaz na tuto adresu

[CNW:Counter]

   Ajina kuchařka   >>   droby a vnitřnosti

Zadělávané drůbeží žaludky

750 g drůbežích žaludků (používám krůtí)
100 g tuku
1 větší cibule
2 lžíce hladké mouky
kmín, pepř, sůl
česnek
majoránka

V tlakovém hrnci na tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, opečeme pokrájené žaludky, přidáme kmín, osolíme, opepříme, podlijeme vodou nebo vývarem uzavřeme hrnec a dusíme asi 30 minut. Po poklesu tlaku poklici sejmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou, provaříme a dochutíme česnekem a majoránkou.

Varianta II
Žaludky dáme do vařící osolené vody vařit společně se zeleninou - mrkev, petržel, celer, stroužek česneku. kousek cibule a asi 4 kuličkami pepře. Žaludky uvaříme do měkka. Než se uvaří uděláme si cibulovou jíšku - drobně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, zasypeme hladkou moukou a upražíme dožluta. Jíšku zředíme vývarem ze žaludků a dobře provaříme. Do omáčky vložíme pokrájené žaludky, přidáme česnek a majoránku, krátce povaříme a dochutíme solí a pepřem.

Omáčka má mít chuť po majoránce a česneku.

Podáváme s rýží.

tak je vařila babička Karolínka    2002